BUURTHELDEN
Maken het verschil, ook in jouw wijk

Hoe fijn is het als je je veilig voelt in je eigen huis, in je eigen straat, in je eigen wijk en in je eigen stad. Dat is met een fijn gevoel naar bed toe gaan. Onbezorgd naar bed gaan is een stuk lekkerder slapen. De Buurthelden zorgen ervoor dat u zich veiliger voelt en de kwaliteit van leven verbeterd.

Een groep van jonge speurneuzen die de wijk constant onder de loep houden. Is het veilig genoeg om er te spelen? Is er iemand die buiten de boot valt? Iemand die hulp nodig heeft? Sluipt er iemand door de wijk die daar niet hoort? De Buurthelden zijn de oren, ogen en architecten van de wijk. Zij schieten graag te hulp maar kunnen niet alles zelf oplossen. Soms signaleren zij een probleem en schakelen dan met hun netwerk om daar iets aan te doen.

Onze Buurthelden hebben een goed netwerk. Zij kennen de wijkagent erg goed en hebben een goede ingang daar. Hetzelfde geldt voor de jongerenwerker, de stadswacht en de contactpersoon voor uw wijk vanuit de gemeente. Dus als iemand iets voor elkaar kan krijgen middels netwerk dan zijn zij het wel.

In 2018 zijn we gestart met het opleiden van 15 Buurthelden in stadsdeel Tongelre. In 2019 kwamen daar 75 Buurthelden bij die uit heel Eindhoven komen. In ieder stadsdeel werd 1 wijk uitgekozen waar weer 15 Buurthelden werden opgeleid.

In  januari 2020 gaan we van start met alweer het derde seizoen van Buurthelden en hopen dan weer tussen de 75 en 150 nieuwe Buurthelden op te leiden.

Kom jij de Buurthelden ooit tegen op straat? Geef ze dan een schouderklopje of een box! Een duimpje omhoog is ook leuk!

Heb je vragen of opmerkingen mail dan naar buurthelden@dynamojeugdwerk.nl