Menu

Crews

Jongeren vinden het tof om tot een club of crew te behoren, zo ook bij Dynamo Jeugdwerk. Bekijk alle crews die wij rijk zijn binnen het jongerenwerk. Of je nu van sport houdt, of lekker wil programmeren.

Gaming

Voor veel is de gaming wereld een manier van leven, Dynamo Jeugdwerk heeft een eigen platform op gebied van gaming met de naam Level Up 040. Wil jij ook tot Level Up 040 toe treden, bekijk dan hier hoe je dat kunt doen!

Tech

Hier komt een samenvatting.

Muziek

Bij Dynamo Jeugdwerk houden wij van muziek. Om te maken of om te beleven. Bij Dynamo Jeugdwerk kan het allemaal.

Sport

Bewegen is gewoon super fijn, bij Dynamo Jeugdwerk zijn wij daarom ook heel veel bezig met sport, beweging en gezondheid. Onze buurtsportcoaches organiseren in ieder stadsdeel tal van activiteiten, maar ook onze jeugdwerkers staan voor je klaar om fanatiek aan de slag te gaan met voetbal, basketbal maar natuurlijk ook freerunning en freestyle voetbal.

Lifestyle

Wie jij bent vinden wij belangrijk bij Dynamo Jeugdwerk! Om te ontdekken wie jij bent en wat jouw talent is, is soms een flinke reis. Met verschillende crews en projecten proberen we je in deze reis te ondersteunen.

Dynamo

Dynamo is een creatief platform voor jong talent in het centrum van Eindhoven. Een jongerencentrum, podium, workshopruimte en school in één. In een dynamische leerwerkomgeving ontwikkelt jong talent zich bij Dynamo in dans, muziek, kunst, cultuur, sport en nieuwe media. De subculturen Urban, Rock en Dance vanuit vrijwilligersgroepen sterk vertegenwoordigd.

Knowledge

Kennis is kracht! Bij Dynamo Jeugdwerk willen we dat jij je talent ontdekt en alleen maar verder uitbreid. Bekijk alle mogelijkheden hier beneden waar wij je bij kunnen helpen je kennis te vergroten.

Dynamo Workshops

De workshops van Dynamo workshops zijn aan te vragen voor alle groepen. Inspirerend voor een school, leuk voor een kinderfeestje en uitermate geschikt voor een bedrijfsuitje. Op deze website vind je ons ruime aanbod voor particulieren, scholen en bedrijven.

Pak de VIBE

Pak de VIBE. Die kreet gebruikt Dynamo Jeugdwerk om jongeren tussen 13 en 18 jaar kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Je krijgt de kans iets tofs te leren én die kennis vervolgens te delen met anderen. Door een evenement te organiseren of door te helpen bij hun eigen sportclub, 0p school of in de wijk. Het project is onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT), waarmee jongeren landelijk gestimuleerd worden om vanuit hun eigen talenten maatschappelijk actief te worden.

Er zijn meerdere MDT-projecten actief. Voor de zomer ligt de nadruk op kansen pakken binnen de corona-richtlijnen. Zo leren 25 jongeren livestreamen bij Dynamo. In vier workshops van professionals wordt je klaargestoomd om te werken met de professionele apparatuur. Hierna kan je helpen bij events in Dynamo of elders, bijvoorbeeld bij een event op school of je kan je eigen bandje of game streamen!

Sporten

In de meivakantie start het sportprogramma. Hier kunnen 100 jongeren tussen 13-18 jaar aan meedoen. De deelnemers krijgen eerst vier workshops, variërend van sport-EHBO tot aan didactiek. En natuurlijk gaan ze zelf oefenen met verschillende sporten. Daarna organiseren ze vier keer een activiteit in hun eigen wijk, bij de sportvereniging of een basisschool. Jouw kans om iets vets te doen voor jongere jeugd!

Meedoen?
Schrijf je
hier in !

Alle deelnemers sluiten hun project af met een certificaat van Pak de VIBE, waarop hun nieuwe vaardigheden staan én er is een gezamenlijke afsluiting, passend binnen de corona-richtlijnen. De gemaakte uren kunnen ze ook laten meetellen als maatschappelijke stage.

Wil je meer weten over het programma, App dan Pien: 06-113 227 45
Wil je mee doen!? Klik dan op deze link om je aan te melden.

Samenwerken

Dynamo Jeugdwerk wil de jongeren bovendien zoveel mogelijk verbinden aan sportverenigingen en wijkactiviteiten, zodat ze ook na Pak de VIBE actief blijven als vrijwilliger. Daarom helpen naast buurtsportcoaches ook jeugdwerkers mee in het project.

De gemeente Eindhoven en Lumens onderzoeken nog of ze, gezien het succes, in de toekomst vaker projecten kunnen aanbieden vanuit de Maatschappelijke Diensttijd, om jongeren te betrekken bij maatschappelijke initiatieven in de stad én bij vrijwilligerswerk in hun eigen leefomgeving.

Naast de gemeente Eindhoven is ook de Krajicek Foundation betrokken bij het sportprogramma van Pak de VIBE. Ook zijn scholen betrokken, het Parktheater, HC Oranje-Rood en andere sportverenigingen. Daarnaast zijn er bedrijven aangehaakt bij de samenwerking in Pak de VIBE. Samen willen we jongeren de kans geven impact te maken in hun stad.

Wethouder Stijn Steenbakkers: “Veel kinderen en jongeren zijn door corona minder gaan bewegen. Ook missen ze het contact met anderen. Met dit project kunnen we zowel de middelbare scholieren als de basisschoolleerlingen weer lekker buiten laten sporten én stimuleren we jongeren om iets terug te doen voor de maatschappij. Dit is een mooie samenwerking tussen Dynamo Jeugdwerk, de Krajicek Foundation, sportverenigingen, scholen en Eindhoven Sport, die mogelijk is gemaakt door de extra landelijke subsidie MDT. Jongeren hebben er op deze manier direct zelf iets aan maar doen meteen ‘iets terug’ voor de samenleving. Fantastisch toch!”

Pien Hoogers 06-113 227 45 Buurtsportcoach Tongelre & Strijp
»
Boukje van der Zijden 06-519 632 21 Jeugdwerker Tech Playgrounds
»

Find events

  • Opnieuw instellen

All Sports Woensel-Zuid

Datum
20/04/2021
Dag
Dinsdag
Tijd
15:45 - 17:00
Bijdrage
Eenmalig €10,00

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8 en woon je in Woensel-Zuid? En vind jij het leuk om 1x per week actief bezig te zijn?! Dan is ALL SPORTS iets voor jou. Op woensdag middag wordt er sport en bewegen aangeboden. ALL SPORTS heet ALL SPORTS omdat we niet altijd het zelfde gaan […]

All Sports Gestel

Datum
20/04/2021
Dag
Dinsdag
Tijd
15:30 - 16:30
Locatie JC Your-Choice
Crew All Sports

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8 en woon je in Gestel? En vind jij het leuk om 1x per week actief bezig te zijn?! Dan is ALL SPORTS iets voor jou. Op dinsdag middag wordt er sport en bewegen aangeboden. ALL SPORTS heet ALL SPORTS omdat we niet altijd het zelfde gaan […]

All Sports Strijp

Datum
20/04/2021
Dag
Dinsdag
Tijd
15:00 - 16:30
Bijdrage
Eenmalig €10,00
Locatie JC District-U
Crew All Sports

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8 en woon je in Strijp? En vind jij het leuk om 1x per week actief bezig te zijn?! Dan is ALL SPORTS iets voor jou. Op dinsdag middag wordt er sport en bewegen aangeboden. ALL SPORTS heet ALL SPORTS omdat we niet altijd het zelfde gaan […]

Zakgeldkanjers

Datum
21/04/2021
Dag
Woensdag
Tijd
13:30 - 15:00
Locatie JC Your-Choice

Dit project, een samenwerking met de Rabobank, richt zich op kinderen uit de bovenbouw van de basisschool en gaat over vragen als: Hoe ga je als kind met geld om? Wat doet reclame met je? Hoe werkt een bank eigenlijk? Het project is speciaal ontwikkeld voor kinderen uit gezinnen die te maken hebben met armoedeproblematiek en die daardoor ook minder gemakkelijk kunnen meedoen met hun leeftijdsgenootjes en met de samenleving. Omdat binnen deze buurt een bovengemiddeld aantal huishoudens onder de armoedegrens leven wordt ‘Zakgeldkanjers’ ook hier ingezet. De deelnemers krijgen een eigen jongerenrekening en ontvangen maandelijks een bedrag van 15 euro op deze rekening. Ze mogen zelf bepalen waar ze dit geld aan uitgeven, en krijgen hierbij ondersteuning van de jeugdwerkers. Onderdeel van het programma (dat 9 maanden duurt) is kinderen leren hoe belangrijk én leuk het is om je eigen geld te verdienen en hoe ze hiermee verantwoord omgaan. Naast het nadenken over een latere economisch zelfstandige toekomst leren zij ook om een huishoudboekje bij te houden en de juiste keuzes te maken in aankopen. Het zelf zakgeld verdienen zal vanwege hun leeftijd voornamelijk gebeuren door klusjes te doen in hun wijk. Door het doen van deze klusjes leren onze Zakgeldkanjers hoe het voelt om zelf geld te verdienen én hoe het is om te werken. Ook de ouders wordt een aantal workshops aangeboden over verantwoord omgaan met geld.

All Sports Woensel-Zuid

Datum
21/04/2021
Dag
Woensdag
Tijd
14:45 - 16:00
Bijdrage
Eenmalig €10,00

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8 en woon je in Woensel-Zuid? En vind jij het leuk om 1x per week actief bezig te zijn?! Dan is ALL SPORTS iets voor jou. Op woensdag middag wordt er sport en bewegen aangeboden. ALL SPORTS heet ALL SPORTS omdat we niet altijd het zelfde gaan […]