PSV 6VS6 CUP

Tijdens de PSV 6VS6 CUP organiseren Dynamo Jeugdwerk en de PSV Foundation samen wedstijden op locaties in heel Eindhoven!  

Dynamo Jeugdwerk is een organisatie waarbij de jeugd toekomst heeft, daarom inspireren we jeugd en helpen we hen te leren en te werken. We werken samen aan thema’s van de stad en leren op onze beurt van jongeren. Zo dragen wij bij aan talent en zelfredzaamheid. Eindhoven wil een stad zijn waarin iedereen kan meedoen, jeugd is hierin een belangrijke doelgroep. Het is belangrijk dat jeugdigen die in Eindhoven wonen zich willen ontwikkelen, zich gelukkig voelen, hun talent zichtbaar maken en trots zijn op hun stad. Dynamo Jeugdwerk biedt daarvoor een podium. Jeugd kan bij ons zichzelf zijn en worden, ze kunnen zich ontwikkelen.

 

De PSV Foundation wil een positieve bijdrage leveren aan de hedendaagse maatschappij. Op een hartelijke, betrokken en oprechte manier wil PSV verbondenheid stimuleren, voetbal- en levensvaardigheden positief beïnvloeden en een gevoel van trots creëren. We zien maatschappelijke betrokkenheid als een natuurlijk onderdeel van ons handelen, vooral in de nabije omgeving. Het zit in ons hart, evenals voetbal.

 

Afgelopen jaren zijn de PSV 6VS6 Cruyff Court Kampioenschappen georganiseerd door Dynamo Jeugdwerk en de PSV Foundation. Door de groei van het project en de enthousiaste deelnemers werd het afgelopen jaar in een ander jasje gegooid. Het heeft een nieuwe naam gekregen en de voetbal toernooien kunnen op alle locaties in heel Eindhoven gespeeld worden. Hierdoor wordt het voetbal naar de jongeren toegebracht en is de drempel nog lager om mee te doen! Met dit project willen wij door een samenwerking jongeren in beweging en bij elkaar brengen. Een ontmoetingsplaats creëren waar ze met elkaar actief bezig zijn.


Afgelopen jaar was de eerste editie. En dit was een groot succes! Komend jaar gaan de jongens en meisjes uit groep 7 en 8 en/of in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar wederom strijden maar dan om de titel PSV 6VS6 CUP Winnaar 2020! Het gaat om een voetbal toernooi waarbij respect een grote rol heeft. Samen met elkaar een leuke dag beleven waar fanatiek en leuk voetbal gespeeld wordt. 

 

Voor meer informatie neem je contact op met:

Pien Hoogers

Buurtsportcoach

M: 06 11 32 27 45

E: PSV6vs6@dynamojeugdwerk.nl    

PSV 6VS6 CUP 2019 >>>

 

PSV 6VS6 CUP 2019 

In totaal deden er dit jaar 570 deelnemers mee.
Dat zijn 57 teams, waarvan 46 jongens/gemixt en 11 meiden teams.

De finale vond plaats op 12 juni 2019 bij de PSV Academy.
Tijdens de finale hebben er 26 teams gestreden om de titel PSV 6VS6 CUP winnaar 2019. 

Winnaar Jongens/gemixt:
New Kids ('t Slingertouw)

Winnaar Meiden:
FC Girlpower (Wilakkers) 

Winnaar Respect Jongens/gemixt:
Boschakker (FC Toeloop)

Winnaar Respect Meiden:
FC Huts (Reigerlaan)